veckans salladsbuffé

Solen skiner!

Efter en fruktansvärt kylig april är det så skönt när solen äntligen skiner från klarblå himmel. Kan man göra något annat än att njuta?

Så underbart! Solen och värmen ger naturen en extra skjuts, man kan nästan se med blotta ögat att det börjar spira både här och där.

Det ger oss hopp om en fantastisk sommarperiod med mängder av fina närodlade primörer.

 

Frosten från Påskhelgen har skadat sparrisen.

Vårt hjärta gråter, men mycket av den tjocka vita sparrisen har blivit förstörd. Det är stora problem! Holland AAA finns som komplement, men efterfrågan på den tyska gör att kvantiteten på den Holländska AAA inte riktigt kan täcka upp bristen.

Har fått rapporter om att även den svenska, Gotländska sparrisen har drabbats svårt av det kalla vårvädret.

 

Vinterpotatisen Astrix är slut för säsongen!

Älskade Astrix är tyvärr slut, visserligen har potatisen den sista tiden varit ful och täckt med skorv, men potatisen har ändå varit god.

Nu går vi in i den perioden då fjolårets kyl-lagrade rotfrukter börjar ta slut. Om drygt en månad kan vi istället njuta av svensk färsk potatis, det är mumma!

 

Frukt

Persikor och nektariner har inte riktigt satt fart, de som finns nu är packade i små tråg och priset är högt, för högt för att ha som lagervara. Vill ni ha så får ni förbeställa. Mispel finns, men dessa frukter är ömtåliga och vi har svag efterfrågan på dessa frukter, vill ni ha så tar vi hem på förbeställning.  Citrusfrukten Satsumas finns nu hemma, lättskalade och syrligt läskande.

 

Vi rekommenderar följande primörer

Rabarber, Rädisor i knippe, multifärgade rädisor i knippe, bulbo lök i knippe, Morötter i knippe, multifärgade morötter i knippe, Ramslök, Austad gårds mini vattenkrasse, rödbetskott, red butterfly, mm.

När det gäller Austad gårds örter är tillgången något begränsad. Ring! Och förhör er om vilka av hennes örter vi har hemma.

Salldsbuffe