Toscansk buffé

Vi har inspirerats av kokkonsten i Toscana: det genuina, det äkta men även av nya trender när vi komponerade denna buffé.

Insalata di Mare: havets läckerheter i en fräsch sallad med röd paprika och citrondressing

Halstrad regnbågslax som gratinerats med spenat och ricotta. Serveras med rostad fänkålscreme

Brynt carpaccio på oxfilé. Serveras på en bädd av marinerad ruccollasallad och täckt med färskriven parmensan

Toscanskt, apelsinmarinerat ankbröst med grillad portabellosvamp och beorettanelökar

Lufttorkad, italiensk coppa med balsamicodoftad melonsalsa

Paj med getost, tomat och oregano

Trädgårdsallad på beluttibönor, vita bönor och smörbönor i mild vitlök och tomatsås

Toscanskt grönsaksfat med rostade rotfrukter, pinjenötter och örter

Bruchetta med två fyllningar: tapenade samt tomat och basilikaröra

Tre gårdsostar som serveras med fikon- och dadelmarmelad samt grizzini

249:- exkl moms 12%

Tiramisu Classico 49:-

Vinförslag Toscansk buffé
Bland de högst rekommenderade röda vinerna från Toscana är:

  • 2009 Tenuta Frescobaldi di Castiglioni: En av de nyare Super-Toscanorna bestående av Sangiovese (10%), Cabernet Franc (10%), Merlot (30%) och Cabernet Sauvignon (50%).
  • 2009 Brancaia “Ilatraia” Rosso Maremma Toscana: En annan ljuvlig Super-Toscana, en blandning av Cabernet Franc (20%), Petit Verdot (40%) och Cabernet Sauvignon (40%).
  • 2008 San Leonino Chianti Classico Riserva: Ett mer traditionellt toscanskt rödvin, men fortfarande en blandning av Cabernet Sauvignon (5%), Merlot (5%) och Sangiovese (90%).
  • 2009 Val di Suga Rosso di Montalcino Toscana DOC: Ett äkta toscanskt rödvin gjord på 100% Sangiovesedruvor.Dessa röda viner avspeglar regionen där de producerades med djärva fylliga smaker och aromer, som matchar de böljande kullarna och den ändlösa sommarsolen i Toscana. De är det perfekta komplementet till en pastarätt eller en stor stek.Ett av skälen till att det kommer så många olika rödviner ifrån Toscana är att de böljande kullarna skapar en mängd olika mikroklimat. Det gör att de olika vingårdarna får vitt skilda viner, trots att de använder samma druvor. Majoriteten av rödvinerna är torra, men det finns också många sötare viner om man föredrar det.Under den här tiden letade Toscanas vinmakare efter sätt att undvika att använda sig av de druvor som rekommenderades av DOCG. Istället började de blanda i viner som Merlot och Cabernet, för att förbättra smakerna och kvaliteten på sina viner.Fantastiska viner från Toscana:

Över 30 olika DOC-viner

Sex DOCG-viner

Ett ökande antal internationellt hyllade vita viner

Tillsammans med Piemonteregionen anses Toscana var en av de viktigaste vinproducerande regionerna i Italien. Viner härifrån, som Brunello, Chianti, Vin Santo och Vin Nobile, är erkända runt om i världen. Samma erkännande har också de ”Super-Toscanor” som framställdes här under 70-talet. De är ett antal olika röda viner, som blev väldigt viktiga för utvecklingen av Italiens vinindustri.  Källa: Vinjournalen

Beställ Toscansk Buffé

Beställ minst 3 dagar innan ni vill ha beställningen

Toskansk buffe_small