Inför sommarens alla grillmiddagar vill vi gärna dela med oss av ett av våra mest användbara recept, BBQ-sås. Imponera på vännerna med Jespers smakrika sås till grillat, både kött, fisk och grönsaker.
Glad sommar önskar Jonas, Åsa och hela teamet på Aquarelle!
Receptet räcker till 8 personer.
Du behöver:
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 msk vitlök, pressad
- 1 chilipulver(smaka av)
- 1 msk torkad oregano
- 1 dl farinsocker
- 1 dl japansk soja
- 1 dl balsamvinäger(smaka av)
- 1 förp krossade tomater
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i olja. Lägg i resterande ingredienser och koka ca 20 minuter tills såsen tjocknat.
- Smaka ev. av med mer salt, vinäger, soja eller socker.
- Tips! Koktiden bestämmer tjockleken på såsen. Ju längre den kokar, desto tjockare blir den.