Coronasäkrat firande i vår. Tips på hur du kan göra!

Också din älskade son eller dotter är värd att få en studentdag att minnas. Och ibland vill man bara träffa kollegorna eller vännerna för en after work. Det går att genomföra bara vi tänker lite nytt och anpassar oss efter rådande situation. Här följer 7 tips för dig som vill fira din student eller jubilar, ha after work med vänner och kollegor, ha avslutning, gifta dig eller umgås i verkliga livet, men på avstånd.

Tips för en Coronasäkrad fest

1. Håll festen ute. Har ni tillgång till en trädgård eller gemensam utegård är det ett utmärkt val. Annars fungerar platser ute i naturen lika bra. Kanske har moster Maria en fantastisk trädgård ni kan vara i? Detsamma gäller för att kunna umgås med kollegorna. Göteborg har många fina grönområden och platser vid havet eller vid en sjö. För våra vänner på Our Studio fixade vi till exempel maten till ett event i kanalbåtar! Använd fantasin!
Några av våra favoritställen; Vid havet på Tjolöholmshalvön, Särö, Trädgårdsföreningen, naturen runt Gunnebo Slott.

2. Se till att ha ordentligt med plats. För att säkerställa avstånd så undvik för små ytor eller för mycket folk samtidigt.

3. Bjud in på olika tider under dagen. Är det många gäster kan det vara bra att dela upp i grupper. För Mecanums personal gjorde vi tex ett schema om 30 min per grupp vilket gjorde att vi kunde servera över 500 personer!

4. Välj lämplig mat som gör det enkelt att hålla avstånd. En kall buffé är praktiskt då var och en kan ta för sig i lugn och ro . Eller välj att få det serverat på enskilda tallrikar eller engångs picknickpaket. Vi är experter på arrangemang och har ett stort urval på menyer att välja på.

5. Informera gästerna på inbjudan att klä sig efter väder.  Med varma kläder är det bara härligt att vara ute.  Kan ni fixa ett tält är det ännu bättre. Det kan vi hjälpa till med och även porslin, dryck, servetter, dukar med mera.

6. Gör det kul och lite extra! Ha en roligt aktivitet såsom tipspromenad, mobiljakt(appar finns), ägglekar i Påsk eller Quiz.  Färgglada paraplydrinkar, varm äppelpunch, fina dekorationer, härliga filtar att sitta på, fin belysning, handmålade skyltar, upphängda vepor och något av det viktigaste:  musiken. Satsa kanske på en dj som kan spela för er utomhus! Lugn, vi säljer den tjänsten också. Det kan bli riktigt kul! Dessutom är det alltid positivt att göra något aktivt för att skapa en lättsam stämning.

7. Kolla med experterna! Vi på Aquarelle har jobbat med fester och event i 25 år och kan det mesta inom området på våra fem fingrar. Skicka i väg ett mail på info@aquarelle.se eller ring oss på 031 – 68 23 83 så fixar vi tillsammans någonting väldigt bra och personligt för dig.

GLÖM INTE: Håll dig uppdaterad om Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer.

Varmt välkommen!

Åsa & Jonas Blomqvist med personal

Vi har sommarstängt

Lunchrestaurangen öppnar igen måndagen den 12/8.

VI ÖNSKAR DIG EN HÄRLIG SOMMAR!

Team Aquarelle