Laga Aquarelles påskfavorit!

Har du bestämt vad du skall laga till påskmiddag ännu? Om inte, så vill vi dela med oss av receptet på vår egen påskfavorit, Nattbakad lammrostbiff, som vi varmt kan rekommendera.

Nattbakad lammrostbiff
Nattbakad lammrostbiff med fransk potatisgratäng, varm haricotsverts och tomatsallad, rödvinssås och persiljekryddat vitlökssmör

Gör så här:

Bryn köttet i olivolja. Krydda med salt, peppar, färsk rosmarin, färsk timjan och vitlök
Lägg i en ungnsfast form och häll på 1 dl rödvin(4 pers).
Täck formen med plastfolie. Täck sedan plastfolien med aluminiumfolie.
Nattbaka på 57 grader hela natten. Du kan också använda din Sous Vide-maskin om du har en sådan. Då tar det 3 timmar(salta endast efteråt om du använder Sous Vide-maskin).

Fransk potatisgratäng
Koka skivad potatis, purjolök, gul lök, grädde och mjölk tills grädden kokar in. Med salt och peppar. Gratinera sen på 150 grader i ca 45 min.

Rödvinsås 4 pers
Hacka en morot, en vitlöksklyfta och en rödlök. Stek i smör. Häll I några dl fylligt rödvin och låt reducera till en tredjedel. Sila av. Tillsätt 2 msk kalvfond, 2 msk vinäger och örter(1 lagerblad, rosmarin och timjan). Sjud fem min. Vispa ner en msk smör. Red med 2 tsk Maizena i lite vatten. Koka upp. Krydda med svartpeppar.

Varm haricote vert och tomatsallad
Stek ingredienserna i olivolja lätt: lättkokta, färska haricote verts, trädgårdstomater, vårlök och vitlök. Salta och peppra.

Persiljekryddat vitlökssmör
Rör ihop 100 g rumsvarmt smör, 1 hackad vitlöksklyfta, 2 msk hackad persilja och salt och peppar.


Äggpickningstävling

En rolig tävling som ni kan leka på påskmiddagen

Leken går ut på att knacka/picka toppen av sitt oskalade ägg mot motståndarens. Äggen brukar vara färgade eller målade för att lättare kunna identifieras. Den som längst lyckas undvika en skada på ägget vinner. Ibland erhåller vinnaren förlorarens trasiga ägg. 

Man tävlar en mot en. Vinnarna går vidare till nästa omgång, medan förlorarna blir utslagna ur tävlingen. Leken fortgår tills en deltagare står som slutlig vinnare. Äggen bör vara hårdkokta för att inte innehållet ska rinna ut.