Tips för en hälsosam lunch

Näringsrika och hälsosamma måltider är grunden till din hälsa och ditt välmående. Just nu så lägger vi extra focus vid spännande recept och vällagad mat av fina råvaror. Hos oss tillagas allt i restaurangen utan genvägar för att skapa fräscha och intensiva smaker och ge dig optimalt med näring för att optimera din hälsa och eventuell träning. Det är alltid nylagat utan tillsatser och med råvaror som ger energi istället för att ta energi. En ”gammal” låda med kall mat kan aldrig mäta sig med nylagad mat, varken vad gäller smak eller näring.


Tips för en hälsosam lunch


Boosta din lunch genom att äta mycket grönsaker från vår salladsbuffé. Vi har alltid nio olika sorters sallader på buffén som du kan ta av själv. Fibrerna bidrar till god tarmflora och gör dig mätt. Grönsakerna bör uppta halva mängden av det du äter(om du inte gör av med väldigt mycket energi i vardagen).

Ät med ögonen och ät varierat. Ät mat med olika färger. Grönt, rött, orange, lila, vitt, brunt etc. Olika färger betyder olika näring.

Ät vegetariskt så ofta du kan och vill. Vi lagar alltid en ny vegetarisk rätt varje dag för att du skall få variation.

Strössla på av de rostade fröna från salladsbuffén för att öka på de goda fetterna och fiberinnehållet. Tag gärna en bit av vårt fiberrika frukt- och nötbröd med lite tapenade, hummus eller vispat smör på.

Drick vatten till lunchen.

Tänk på hur du äter. Avsätt tid att sitta ner i lugn och ro, njut av det du äter, tugga ordentligt och låt hjärnan vila en stund

Klicka här för ett enkelt och roligt test från Livsmedelsverket om dina matvanor.