Tips för en underbar julfest

Vi är riktiga julfantaster på Aquarelle och älskar verkligen julen. Vi har valt att jobba med att göra det möjligt för människor att samlas, prata, dansa, umgås och äta god mat och dryck tillsammans.

Här är några av de saker vi har lärt oss genom åren är bra att tänka på.

  1. Duka fint och ha en tanke med din dukning. En grön färgsättning med vit duk, gröna servetter och växter och bark och grenar i brunt ger en organisk känsla. En vit-röd färgsättning ger en mer lantlig och traditionell färgsättning. Eller välj en helt annan färgskala, tex vit duk och grå servetter så blir uttrycket mer modernt. Det räcker med att ha lite rött julpynt på bordet så känns det juligt.
  2. Ha mycket levande ljus. Gruppera dem för större effekt.
  3. Se till att servera gammeldags och vällagad julmat av hög kvalité.
  4. Pynta mycket! Lägg granris vid dörren, häng ut ljusgirlanger och tänd lyktor ute, tänd många ljus inne.
  5. Köp mycket julblommor och gruppera dem tillsammans så det blir maffigt. Gärna i olika höjder.
  6. Dofterna är viktiga. De får vi från glöggen, maten, apelsinerna och mumman.
  7. Ställ fram en riklig buffé med drycker som passar såsom glögg, varmt vin med kryddor och apelsiner, julöl, vatten, julmust. Men drick inte för mycket och glöm inte de alkoholfria dryckerna. De är lika bra numera så man behöver inte göra avkall på smaken. Varför inte blanda egen mumma? Den kan göras på olika sätt med eller utan alkohol. Recept finns på nätet.
  8. Ha bra julmusik eller annan musik i beredskap. Det finns ju numera jättebra och billiga högtalare som spelar från telefonen och tex Spotify.


Lycka till med julfesten och fortsätt fira jul fram till Tjugondag Knut!

Vi har sommarstängt

Lunchrestaurangen öppnar igen måndagen den 12/8.

VI ÖNSKAR DIG EN HÄRLIG SOMMAR!

Team Aquarelle